Darázspók

Talán eddig ez volt a legérdekesebb eredményem ezzel a terápiás fényképezéssel. Már öt óra volt, és még csak ételfotók voltak a gépen. Nem is csodálom, mert nem is voltam kint. Ronda esõs idõ, nem kívánkozott ki se testem, se lelkem. Arra gondoltam, hogy mi is lesz ezekkel a fényképekkel, hiszen az év sok napja ilyen. De azért rávettem magam, hogy kimenjek az udvarra. Gondoltam, valami csak lesz a föld közelében. Láttam is egy érdekes kis szöcskefélét a csilipaprikán. De aztán mellett fél méterre megpillantottam ezt a pókot. Még soha nem láttam ilyen állatot. Nagyon érdekesnek találtam. Le kellett fényképeznem a hasát is. Fel is pörgette kicsit az életkedvemet. Aztán ott volt a feladat, hogy vajon milyen pók ez. Arra gondoltam, hogy olyan mint egy darázs. Nézzük meg, hogy van-e ilyen, hogy darázspók! És íme! Ez egy darázspók. Így találjak el mindent! Hogy ezt honnan tudtam? Vagy egy nagyon egyértelmû névadásról van szó csupán. Mindegy. Tényleg örömet szerzett ez a fényképgyûjtés. Megint rácsodálkozhattam a világ egy érdekes mozaikjára, egy olyasmire, amit enélkül az elhatározásom nélkül soha nem vettem volna észre. S ebbõl legalább jól láthatom, hogy mekkora eséllyel megyünk el az életünk érdekes, dolgai mellett, s ha az érdekesek mellett elmegyünk, ugyanúgy elmegyünk a hasznosak mellett is. Talán szép lassan elkezd hatni a terápiám. :)

Szerző: empszi  2010.09.11. 19:29 4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr665912975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SA 2010.09.12. 12:12:20

Tyû, de jó képek!!! Van megint egy kérésem, mint Eszékkel kapcsolatban is volt. A vezérfonal helyett olyan érdekes kifutója van széles kanyargós szalaggal. Kéne nekem egy kép róla, de valahogy az idén még nem találtam darázspókot! (Eszékre elgyalogoltam a fényképed nyomán, de a darázspókhoz nem fogok :D:D:D:D:D, de a fénképet megköszönüm. )

hlm 2010.09.12. 12:17:45

jó képek a kis mocsokról :D :D Volt, hogy évekig nem láttam ilyet, mostanában pedig rengeteget. Talán kezdenek elszaporodni? Vagy én lettem figyelmesebb...

hlm 2010.09.12. 12:18:40

SA: valahol van cikkcakkvezérfonalas darázspókos képem, megpróbálom megkeresni Neked.

M 2010.09.12. 13:47:54

SA, nem vagyok járatos a pókhálók világágban, de megnézem, háta itt van még, és rá is jövök, hogy mit szeretnél látni. hlm, üdv. nálam
süti beállítások módosítása