Teliholdas hajnal

Eddig már kétszer gondoltam úgy, hogy megkísérlem megörökíteni a teliholdat. Ma reggel a nyugati égbolton fogadott, már világosodott. Ennyit tudok belõle visszaadni.

Ma is folytatom a pakolást, és egyre jobban belebonyolódok. És mivel állandóan vannak új ötleteim, hát mit is mondjak, nem ez a leghatékonyabb módja a rendezkedésnek. Fõként egy ilyen helyen, mint ahol most igyekszem átláthatóbbá tenni a dolgokat, egy könyvtárnyi könyvet pakolászok jobbra-balra. De hát kellett ennyi könyvet összegyûjteni.

E mellet meg az értelmiségiek felelõsségérõl gondolkoztam reggel. A Török Gábor elemez c. blogot szoktam olvasni. S ma reggel 2006-os tévészékházas emlékeit írta le. Nagyon felkavart. Akkor éjjel Misi is kint volt az utcán. Akkoriban az Erzsébet hídtól pár lépésnyire lakott. Ezen kívül innen Baranyából, sõt Egerágról is voltak ott rendõrök, fiatal gyerekek, akkor végzett iskolások. (Volt tanítványom is.) Nem tudom, hányan hallottak szemtanúkat meselén, s azok miket láttak, miket tapasztaltak, De amit én hallatottam az döbbentes volt. Nagyon, nagyon kéne, hogy egyszer kiderüljön az igazság ezzel kapcsolatban. (Ha ilyesmire van esély egyáltalán), bár nagyon bízom benne, hogy meglesz). De megint csusszanok afelé, hogy politikáról írjak, de nem és nem. De ezzel együtt az "írástudók" felelõssége nem megkerülhetõ. Tudom, hogy a térkép nem a terület, és hogy a rendelkezésünkre álló információkból tudunk csak véleményt alkotni, meg azt is tudom, hogy az "írástudók" is emberek, akiket személyes élmények, szimpátiák és ellenszenvek vezetnek véleményalkotáskor (sajnos)... Meg azt is tudom, hogy a problémákat sem megérteni sem megoldani nem lehet azon a szinten, ahol keletkeztek, hogy ehhez szintet kell lépni, hogy ezt meg lehessen tenni... Igen, tudom ezeket, de mégis felhorgad bennem néha az indulat, ha azt látom, hogy a gondolkodásra rendeltetett emberek nem gondolkodnak,hanem csak éreznek. De én sem vagyok különb a Deákné vásznánál, mert én sem tudok minderre higgadtan gondolni. (Például azokra a napokra meg az akkori helyzetre nem.) No, de inkább megyek vissza könyvet pakolni. Úgy egyébként meg tényleg teljesen felesleges ilyesmin tuningolnom az agyamat. Elõbb utóbb úgyis minden a helyére kerül.

Meg különben sem az én dolgom, hogy a világban rendet csináljak. Elég nekem ez a ház, még ezt sem gyõzöm rendesen. Na, ugye... tényelg megyek pakolni.És hajnalban úgyis mindig kiviágosodik az ég, de nem attól, hogy egyesek azt akarják, de sötét sem marad azért, mert másoknak meg az lenne a jobb. A történelemnek is megvan a maga Ura.


Szerző: empszi  2010.09.23. 15:38 3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr165912963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kati 2010.09.23. 19:04:26

én sajno úgylátom, hogy egyre jobban elhuzzák és igy a végén nemderülki semmi 4 év távlatában már azt mondanak amit akarnak

SA 2010.09.23. 21:29:08

Ezek viszont már nem olyan jó képek, mint az a napfényben fürdõ kerítésdrótos. Ez az elsõ olyan eset, amikor tényleg a gép lehetõségei korlátoznak. Mit lehet tenni? Egy tükörreflexes gép 150 ezernél kezdõdik, de csak alapobjektívvel, amivel kevesebbet tud, mint a Te mostani géped. Egy olyan obi, ami a teleholdat jól leképezi, 750 ezer ás 1,5 millió közt van. Marad ez a minõség, azt hiszem. :D:D:D:D:D:D

M 2010.09.24. 18:58:59

Kati, hát, lehet, hogy így lesz. Pedig végre jó lenne már, ha méltó helyükre kerülnének a dolgok. SA, tudod, nem is török fotós babérok. Csak emlékképeket csinálok, Aztán ha egy-egy jobbat is elõállít a gép, az a hab a tortán. Itt azért tettem be egymás után többet, mert az is megragadott, hogy érzékeltem, ahogy percrõl percre világosodik. Ez is élmény ám nekem, hogy reggel ilyesmit megfigyelek, s nem csak rohanok. No, ezért terápiás fotózás... :)
süti beállítások módosítása