Gyümölcs

Talán az volt a legjelentõsebb a mai napomban, hogy befejeztem a tegnap kezdett leltárt az elmúlt 25 évemrõl.

A másik fontos ma meg az a mondat volt, hogy nem kapunk erõnkön felüli feladatot az biztos. GK mondta. Nincs bírhatatlan erõpróba. Néha persze nagy a vihar, és nagyon félelmetesen fúj a szél. És ha ilyenkor megrémül az ember, akkor kezd süllyedni. De mindig az a fontos, hogy mi az alapállás, mi a kiindulópont, az alapfeltevés. Ha "biztosan tudom", hogy úgy van, akkor egészen más a helyzet, mint ha csak talán. Ha biztosan tudom, hogy valami ott van, ahol gondolom, akkor meg is fogom találni. Ha csak úgy keresem, gyorsan feladom. A múltkor így volt a majonézzel. Tudtam, hogy ott van, biztos voltam benne. Ezért meg is lett. Más már feladta volna. Benézünk a szekrénybe, s ha valami tíz centivel arrébb van nem látjuk meg. De ha tudjuk, hogy ott kell lennie, akkor hajlandóak vagyunk akár tíz centivel is arrébb nézni. Ha meg nem hisszük igazán, hogy ott van, akkor az elsõ pillanat után feladjuk. Ha bizotosan tudom, hogy csak akkora terhet kapok, amekkorát elbirok, akkor el is viszem. Ha bizotosan tudom, hogy lehetséges, hogy átmenjek a vízen, akkor át is megyek.

Szóval a leltár és ez a fontos tudás a mai nap gyümölcse. Egyébként a fõzõsbe akartam írni a gyümölcsnapról meg a gyümölcssalátáról, de nagyon elment az idõ. Majd kedden.

Szerző: empszi  2010.09.26. 21:51 4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr995912960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

skyppy 2010.09.27. 05:03:49

:-))) igen, mert ha kétségem sincs afelõl, hogy meg tudom tenni, akkor meg tudom tenni....kár hogy olyankor amikor nagyon cudar a helyzet nem jut eszébe ez az embernek....

2010.09.27. 05:31:01

ez egy hülye hittérítõ duma

M 2010.09.27. 06:36:49

skyppy, hát, persze, én is azért mondogatom ilyen sokszor ezeket, mert akkor nagyobb az esélyem, hogy akkor is eszembe jut majd, amikor a legnagyobb szükségem van rá. Névtelen, te nem zavarsz engem. Felõlem mindenki oda tér, ahova akar. Ha az az elõfeltevésed, hogy ez a világ szar, az is lesz számodra. Lehet így is dönteni, csak nem túl hasznos. Én inkább abból indulok ki, hogy ez a világ alapvetõen jó, értelmes rendje van, s mindenkiben megvan minden ahhoz, hogy megtalálja benne a saját helyét (=boldog lehessen). És ebbõl az is következik, hogy megtalálhatom az én utam. (Mert mindenkinek van egy útja, mely számára jó.) Tehát VAN utam, melyen ha járok, akkor helyemen érzem magam. Az viszont már az én felelõsségem, hogy keresem-e, meglátom-e, mint a majonézt a szekrényben. De ha az lenne a felételezésem, hogy ilyen út márpedig nincs, akkor hogy is találnám meg? Legyen neked a te hited szerint! :)

Isten 2010.09.27. 06:43:59

Fanatikusság ellen nincs szer, csak a halál. Vagy még valami. Ész.
süti beállítások módosítása