Gyík

Nem lett valami jó ez a kép. De annak is örülök, hogy ennyi sikerült. Egy pici gyíkocska volt a járdán, mikor jöttem haza. Ott napozott. De ahogy észrevett, nem hazudtolta meg a gyíkok fürgeségérõl szóló híreket. Ezt az egy képet sikerült róla csinálom, aztán úgy eltûnt, mint a szél.

A délután gyorsan elment. Itt volt SzM és a fõnöke, írtam az EK-s cikket, de nem lettem vele kész, mert mennem kellett hûtõt venni. Hát lesz. Majd pénteken vagy szombaton hozzuk el.Megint nagyon elfáradtam a buszozástól meg a városban. Aztán hazafelé még a Sáprba is bementünk.

Hajdani fõnököm mindig azt mondta, hogy én szeptembertõl október 23-ig bírom egy szuszra a munkát, de akkor kiborulok. Hát, lehet benne valami. Bár az is lehet, hogy már csak "meg akarok felelni az elvárásnak". Most már csak a hagyomány kedvéért, hiszem már más a fõnök.

Egyetlen egy dolog van, amiért fiatalabb szeretnék lenni, a teherbírás. Bár abból is van mit tanulnom, hogy nem bírok már olyan sokat. Mindent úgysem lehet. Akkor mi szabjon határt? Rengeteg mindent szeretnék. De a több sem lenne elég. Elvégezni, megcsinálni, megalkotni, kitalálni., kitalálni megalkotni, megcsinálni, elvégezni. Engem ez hajt. És talán telhetetlen vagyok ebben. Talán meg kellene tanulnom lemondani arról, hogy ennyi mindent akarjak. A világ már meg van váltva. Nem rám vár. A dolgok akkor is mûködnek, ha nem én mûködtetem.

Talán a gyík tudja, hogy hogyan kell. Ha az van soron, akkor szépen napozik, ha meg azt kell, akkor olyan gyors, mint a villám. No, valami ilyesmi jó lenne.

Szerző: empszi  2010.10.13. 20:46 7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr375912942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

skyppy 2010.10.13. 20:50:50

M...mindig jókat gondolsz bele egy-egy fotóba, muszáj elgondolkodni, újra és újra átolvasni, aztán rájönni, hogy bizony sok bölcsesség bújik meg minden sorban, csak fel kell ismerni.... most erõsen dühít valami, és nem tudom kiadjam-e a mérgem, vagy rántsam meg a vállam,mint akit nem érdekel......

M 2010.10.13. 20:55:18

Skyppy, hát, ez jó kérdés! Hol az egyik jobb, hol a másik. Ki tudja, melyik megoldástól lenne jobb ... nagyobb összefüggésben.

skyppy 2010.10.13. 20:57:28

M, ezeket a nagyobb összefüggéseket nem is tudom mikor látjuk, talán amikor átlépünk egy másik nagyobb összefüggésbe, amit megint nem láthatunk át....:-))))))))))))))

M 2010.10.13. 20:58:38

:D hát ez nyilván így van! :D

Dina 2010.10.13. 21:12:58

Hamvas Béla gyümölcsóra címû írása jutott eszembe errõl, ... hogy érettnek lenni annyi, mint megkétszerezõdve fiatalnak lenni.

M 2010.10.13. 21:18:40

Üdv. Dina! :) Ez a gondolat tetszik, meg az is, hogy H. B-val egy lapra kerültem. :)
süti beállítások módosítása