Mélyhûtõ

A mai napom a hûtõ jegyében telt. Délelõtt meghozták az újat, elvitték a régit. Furcsa érzés mindig, ha egy sokáig nálam lévõ tárgyat elvisznek, még akkor is, ha az egy elpusztult hûtõ. Ezen a téren változni szeretnék. Meg azon is, hogy azt vettem észre, hogy feleslegesen tárolok élelmiszereket. Ezt azzal magyarázom, hogy mindig legyen mit elõvenni, ha váratlanul jön valaki. De amennyi nálam be van spájzolva, az túlmegy ezen a határon. Aztán a végén van, amit ki kell dobnom. Sokkal mélyebben vezérli ezt bennem valami, mint amit ésszel fel tudok fogni. Valami õsi tartalékoló ösztön, valami generációkon átívelõ para lehet ez az éhezéstõl? De ruhákkal is vagyok így. Bár túl sokszor hallottam gyerekkoromban, hogy mennyire jó volt, hogy a dédim, elrakosgatta a dolgokat, mert akkor volt mit elõvenni a háború alatt. Azt hiszem, ha ezt egyszer megfejtem magamban, akkor hatalmas lépést teszek elõre. Majdnem biztos vagyok benne, hogy valahol mélyen ez a dolog összefügg a hízásra való hajlammal. Nagyon szeretném ennek a titkát megfejteni.

Szerző: empszi  2010.10.16. 19:33 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr245912939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amerika24 2010.10.18. 11:45:44

M!...azt hiszem hasonlóak vagyunk ebben a "tartalékolni mindent"-ben...csak rakom a befõttet meg rakom, aztán mostanában vizsgáltam át a régebbieket, hogy mit is kell már kidobni...:o...mert az jár a fejemben, hátha nem lesz, hátha rosszabb idõk jönnek...? ...nálam a két dolog nem függhet össze, mert ha fúj a szél két féltégla kell a zsebembe...:)...de valahonnan én is összeszedtem...õrületesen tudok gyûjtögetni dolgokat, ruhát, kaját a fagyasztóba, befõtteket az üvegekbe...nem is folytatom ...:)

M 2010.10.18. 19:12:28

amerika, ez érdekes, hogy vékony létedre te is tartalékolsz, ha nem is a testeden, hanem a spájzban. Akkor ezzel megkérdõjelezõdik az elméletem, hogy összefügg a hízási hajlammal is a tartalékoló ösztön. No, ezen még gondolkodom.
süti beállítások módosítása