A következmények vizsgálata

Ezt az NLP ökológiának nevezi. És minden változás kezdeményezésénél ez az egyik legfontosabb lépés. Meg az is fontos, hogy az adott törekvés a magasabb cél irányába mutat-e. Mert ugye minden célt egy magasabb cél motivál, és egy magasabb célhoz vezet több út is. És nem válthatja fel az úthoz való ragaszkodás a célhoz való ragaszkodást. Az életem során elszenvedett döntések jelentõs része teljesen kihagyta a számításból a következményeket. Néha csak állok és nézek, hogy hogyan lehetséges, hogy emberek - kezdve a legegyszerûbbtõl sokszor egészen a magas szintû döntéshozókig - hogyan képesek úgy élni, hogy nem látják meg már a második lépést sem, nem hogy az ötödiket. Csak én sakkoztam tízéves korom körül? Hogy lehet úgy élni, hogy csak az akció számít és nem a cél? Vagy hogy a cél össze van keverve az eszközzel? És hogy mondhatja magát gondolkodó embernek, aki azt hiszi, hogy egy problémára csak egyetlen megoldás létezhet? Hazajött Misi. Nagyon jót beszélgettünk. Érdekes megtapasztalnom, hogy milyen jó meglátásai vannak.

Szerző: empszi  2010.12.10. 20:55 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr95912881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

skyppy 2010.12.11. 04:20:29

tudod M ez addig nem is baj ami a saját körülményeit, életét teszi fel egy lapra, de amikor több ember, netán egy egész ország boldogulása a tét akkor bizony keserves ilyesmit látni......

mclub 2010.12.11. 23:01:00

Skyppy, igen, így van - sajnos...
süti beállítások módosítása