Hát, ez meg mi?

Az egész napomra rányomja bélyegét az elõzõ bejegyzésben olvasható levélváltás. Alig aludtam az éjjel emiatt, talán jó, ha három órát sikerült. Lehet, hogy könnyedebben kellett volna vennem. De végülis amivel megvádoltak, az lopás. Igaz, elõször majdhogynem kedvesen kér, hogy ismerjem be, hogy nem a saját gondolataimat írom le a fõzõs blogomba, hanem az õ könyvébõl veszem azt amit írok. De ez nem igaz. Hogyan mondhattam volna, hogy rendben, odaírom, hogy Lukács Liza gondolatai írom a fõzõs blogba, amikor ez nem igaz!!! Persze egyszerûbb lett volna. Ehelyett, írtam egy hosszú levelet, hogy én a saját gondolataimat írom. Erre aztán jött a bekeményítés, a fenyegetés a blogom töröltetésével. Egy blogot csak úgy lehet töröltetni? Bárki bármivel bárkit megvádolhat? Ha elhangzik egy vád, azt nem kéne bizonyítani? Nekem nem jár az ártatlanság vélelme? Nagyon, nagyon szomorú vagyok most. Nem arról van szó, hogy nem tudok egy ilyen helyzetet kezelni. Mert úgy egyébként nem az önbecsülésemet sérti, hanem… nem tudom, mert nem számítottam rá. Mert nem éretem. Mert annyira, de annyira igazságtalan. De hagyjuk! Azért a fõzõsön nem hagytam a szomorúságot eluralkodni. Majd igyekszem lementeni a tartalmakat, hátha tényleg el lehet intézni, hogy „befogják a szám”. Azt hiszem, pénzzel mindent el lehet intézni. Igen, elvileg jogállamban élünk. De kinek van pénze ügyvédekre? Nekem biztos, hogy nincs. És ki akar bíróságra járni. Én biztos, hogy nem. Nem erre születtem. Az ember energiáját rabolni, az annyi, mintha a pénzét rabolnák. Ahelyett, hogy értelmes dolgokat csináltam volna, erre ment el egy csomó idõm. Elrabolták az életembõl ezt a napot. Hogy van ez? Vannak témák, amirõl csak kiválasztottak beszélhetnek? És ha vannak, akkor ezeket ki választja ki? Istenem, segíts!

Szerző: empszi  2011.01.14. 18:49 7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr35912845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VCS 2011.01.14. 19:05:20

Akkor én is plagizálok, mert még az elõtt írtam a pszichés éhségrõl, mielõtt olvastalak volna, aznap? Hiszen meg is jegyeztem, hogy "egysrófra" járt az agyunk. Az alább említett hölgyet pedig soha életemben nem olvastam eddig, de azt hiszem, ezután már nincs is szándékomban. Kérlek ne hagyd magára a csapatodat.

mclub 2011.01.14. 19:25:05

VCS, hát persze, nevetséges az egész. Olyan dolgokba köt bele, amit mindenki, aki ebben az élethelyzetben volt már, és figyel magára, józan ésszel felérhet. Az jutott eszembe, hogy ha két gyerek az iskolában a macskáról ír fogalmazást, és mind a kettõnek a fogalmazásában szerepel, hogy a macska szõrös, szokott dorombolni és egerészni, egyáltalán nem biztos, hogy egymás fogalmazását másolták, lehet, hogy megfigyelték a macskát. Ezért teljesen érthetetlen számomra az egész. Persze, ha rajtam múlik, nem hagyom abba a blogot. De ez annyira irreális ez az egész, hogy nem tudom, még mire lehet számítani.

VCS 2011.01.14. 19:27:46

Igen, tudom. Most egy kis csokis kezecskét kell törölgetnem, meg kakaót készíteni, pancsizni menni...holnap többet tudok írni. Ha számít ez, veled vagyok gondolatban.

skyppy 2011.01.14. 19:29:20

M meg vagyok döbbenve, és nagyon szomorú vagyok.....ismerlek azóta amióta itt blogolsz, az említett hölgyrõl soha nem is halottam, sem nem olvastam a net berkeiben...de ettõl függetlenül igenis el tudom képzelni, hogy leveteti a blogod, hogy ha másért nem az így szerzett reklámmal kapjon nevet....hja gondolj csak bele ICET féle rap szövegre..a kutya nem tudta ki ez, miez amig a botrány nem lett belõle.....nem vigasz, és mélységesen szomorú vagyok, hogy ezt meglehet csinálni.....mert meg lehet csinálni.....:-((

amerika24 2011.01.14. 20:40:46

...el tudom képzelni milyen rosszul aludtál... ...én csak egyetlen képet raktam fel, amit valakinél találtam, név nélkül...egy ártatlan kis tarisznyás gyerek volt rajta... ...rögtön tolvaj lettem...de elõtte nem aludtam én sem...:) ...azért ez a nyilvános napló veszélyes is tud lenni... én is veled vagyok, ezt tudnod kell...csak a blogból ismerlek, de neked szerintem nincs szükséged más szavaira, annyira jól írsz...:)...nem csak egyetlen témáról, de bármirõl...

Csillagv 2011.01.14. 22:19:23

A szó nincs levédetve, a módszer sincs. Ennyi. Amióta blogolsz, azóta ide-idejárok, még ha nem is vagyok rendszeres látogató. A könyved is olvastam, tetszett is. :) Sok ember van, akik hasonlóan gondolkodnak, esetleg le is írják. Mégis elférnek egymás mellett. De mindig van, aki egyeduralomra akar törni, ezért fenyegetõzik, toporzékol és keménykedik.

Ircsike 2011.01.15. 07:07:44

Hoztam egy viccet, hogy vidam legyel. Igaz a viccet nem en talaltam ki, tehat tolvaj vagyok, de vallalom. "A sebész, a pszichológus és a belgyógyász kacsavadászatra megy. Egyszer csak egy kacsa repül el felettük, mire a belgyógyász felemeli a puskáját, de nem tüzel. - Miért nem lõttél? - csodálkozik a sebész. - Biztos vagy benne, hogy kacsa volt? - kérdez vissza a belgyógyász. - Másféle madár is lehetett. Megint elhúz felettük egy kacsa. A pszichológus megcélozza, de õ sem lõ. - Most mi a baj? - dühöng a sebész. - Vajon tudja-e a kacsa, hogy õ kacsa? - töpreng a pszichológus. Ekkor újabb kacsa emelkedik a magasba. A sebész kikapja a puskát a pszichológus kezébõl, és kapásból lelövi a madarat. - Biztos vagy benne, hogy kacsa volt? - kérdezi a belgyógyász és a pszichológus. - Majd a boncolásnál kiderül - hangzik a sebész válasza. " Igy most mar a nevetes utan leirhatom, hogy a kedves Dr. Lukács Liza szakpszichologus nevet most hallottam eloszor. Igy egy kicsit rakattintottam a nevere es az jon le nekem, hogy a tinta nem tul regen szaradt meg a diplomajan, egy fiatal no, aki talan soha nem kuzdott tulsullyal, tehat SAJAT TAPASZTALATA NINCS! csak elmeletben allit fel teoriakat, amik vagy igazak, vagy nem. Nem tudhatom mert nem olvastam a publikacioit, viszont szemely szerint en inkabb olyan szerzok munkait olvasom, akik nem elmeletben, hanem GYAKORLATBAN eltek at az altaluk publikalt dolgokat. Kivanom Neked Gyongyi, hogy ugord at ezt az alaptalan vadaskodast! Teged ismerlek, most pedig Dr. Lukács Liza bemutatkozott itt a blogolon olyan mertekben, hogy soha eszembe sem jutna megvasarolni a konyvet. Attol felek Dr. Lukács Liza ongolt lott!
süti beállítások módosítása