Fényes

A reggel még jól indult, de aztán valami ólmos fáradtság tört rám. Ebéd után le is kellett feküdnöm, és az egész délutánt átaludtam. Pénteken azt mondtam a dokinak, hogy szerdára jobb leszek, mint újkoromban, de azt nem mondtam, hogy melyik szerdán. :)

De ez a narancskrém – ami itt a képen van - jó volt. Meg persze számtalan egyéb is nyilván jó volt ma. A gyerekek aranyosak voltak. És reggel, amikor még sütött a nap, érdekes otthonos érzés fogott el az iskolában. Valahogy elõjöttek egy villanásra az ott eltöltött éveibõl a biztonságos, az otthonos pillanatok. Érdekes, hogy számomra a fények mennyit jelentenek.

Ezen sokat gondolkoztam már. Bizonyos fények teremtenek bennem olyan hangulatot, amely az otthonlevés érzését hívja elõ. És ilyen a legképtelenebb helyzetben elõadódhat. Egyszer az autópályán tudatosult bennem ez a dolog. Az autópálya végképp nem olyan hely, ami otthonos lehetne. Sõt, ha valami nem otthonos, akkor egy autópálya nem az. És mégis úgy esett a fény, úgy ragyogott benne a táj, hogy elõhívta bennem ezt az érzést, és azóta gondolom, hogy nem is a látvány, nem is a hely, hanem a fények befolyásolják a hangulatomat és nem is akármilyen mértékben. De azért ez még elég titokzatos dolog…

Szerző: empszi  2011.03.16. 21:40 3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr135912783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VCS 2011.03.17. 09:00:05

Nekem fülkürt gyulladásom is volt szövõdményként, ez a fül bedugulásával jár...kaptam orrcseppet, amit a becsepegtetés után át kellett fújni a fülkürtbe...kb 3 hét alatt jött helyre.

mclub 2011.03.17. 16:03:42

Nem mondod, VCS!!! Éppen az van velem, hogy teljesen be van dugulva a fülem. Lehet, hogy ez van velem.??? Olyan a fülem, mint amikor belemegy a víz és nem akar kijönni. Ahhhh! Ez már van egy ideje reggelenként (amióta nem vagyok jól), de mindig kb. 1 óra alatt helyrejött. De ma reggel nem. Most is itt ülök süketen. Akkor holnap elmegyek a dokihoz. Arra gondoltam, hogy be van dagadva a mandulám, és az nyomja a hallójárataimat.

VCS 2011.03.17. 19:31:57

Nézesd meg minél elõbb, mert ha nem kezelik, akkor, az én dokim szerint nagyobb baj lehet belõle.
süti beállítások módosítása