Folytattuk

Ma megint folytattuk a meszelést, festést. Most fordult meg elõször a fejemben, hogy meddig is fogunk eljutni. Megtesszük, ami tõlünk telik. Reggel ajtót festettem, majd fõztem, és délután a konyhát kezdtük meszelni.

Szerző: empszi  2011.08.02. 20:21 6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr225912637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

skyppy 2011.08.02. 20:58:10

Igen, ettõl több nem is kell..megtesszük ami tõlünk telik.....:-)

mindenamikell 2011.08.04. 11:54:48

Minden festés lényege az elsõ sor teljes száradása ,így megakadályozható ,hogy a második sor festés felmossa az elsõ festést és így lesz tökéletes a meszelés és a diszperziós festékekkel való munka is . Kereszt huzat nem ajánlott ,és a festéket minden esetben fel kell hígítani ,a sûrû festék nem takar . Bocsi az oktatásért ,ez a szakmám ,ezt tanítottam . Jó munkát kívánok!

mindenamikell 2011.08.04. 11:58:27

AZ ablakok és nyílás zárók festésénél ugyan az a módi járja ,egy nap ,egy mûvelet .Az alapozó mázolást nagy hiba ha kihagyja az ember ,a zománclakkozás már arra jobban takar /fed/ és egy pár csepp fekete festék nem árt a zománclakkba .Takarása jobb és egy kicsit elveszi az esetleges por szemcsék láthatását. Jó munkát.

mclub 2011.08.04. 20:10:01

skyppy, :) mindenamikell, üdv. nálam, és köszönöm a jó tanácsokat, hasznukat veszem. :)

mindenamikell 2011.08.05. 14:29:29

Szinte naponta olvasom és nézem a naplód .Teszik ! Tudok segítséget nyújtani ha megakadsz valamiben. Egy kicsit fel lehet dobni a konyhát és elõszobát ,de a lakószobába is jó ha Re -gipsszel teszel bele egy kis mintát. Egy spali segítségével a bekavart /olyan mint a vaj/gipszet a falra felkened ,bár milyen szisztémában és kreativitással .Mikor megszáradt ,megcsiszolod és egy szivacs segítségével színeket dörzsölhetsz rá .Két három színt is fel lehet vinni ,persze ha száraz az elõtte fel vitt szín.Ezt a készre festett falra érdemes fel vinni .Nyugodtan lehet erõs színeket használni .Erõs színnel kezdeni és úgy világosabbal befejezni , esetleg fordítva.Nem kell félni a Re -gipsz csak 45 perc múlva köt meg . Igénybe vehetsz nejlon szatyrokat is ,bele dugod a kezed és a falra nyomkodod.Elõtte valamilyen színnel bekenni a szatyrot. Esetleg egy rossz kis seprûvel színeket freccskolni a felületre.Ehhez egy tenisz labda vagy összetekert rongyok egy labda formába kell. A labdához ütögetem a festékbe mártott seprût . Elõtte nem árt kipróbálni egy olyan helyen ahol nem érdekes a hatás és a fal díszítése. Jó munkát !

mclub 2011.08.06. 20:14:27

mindenamikell, köszönöm a tippeket. Most ez már csak fehér marad, de lesz még alkalmam kipróbálni amiket írtál. :)
süti beállítások módosítása