Szilvás és almás kígyó

Ma sütöttem kígyórétest. Bár Ferenckém szerint ez nem a kígyóra, hanem inkább a hernyóra hasonlít, de ez mit sem von le az értékébõl. Bár szebbek is lehettek volna, de ahhoz sokkal több türelemre lett volna szükségem. Azt a gondolatot juttatta eszembe, hogy itt a blogon úgy tesszük láthatóvá a dolgainkat, hogy bárki megteheti a kritikus megjegyzéseit (bizony sokszor jogosan). Vannak, aki ezért nem értik, hogyan is lehet blogírásra vetemedni. Gondolkoztam már ezen. Mit árt az nekem, ha tudják rólam, hogy milyen vagyok. Vajon az sebezhetõbbé, védtelenebbé tesz? Vagy más helyet jelöl ki nekem a rangsorban? Miért olyan fontos, hogy rejtegessük a tökéletlenségeinket? Úgy egyébként lenne, aki úgy gondolja, ennél sokkal jobbat tudok? Gondolkodik egyáltalán azon valaki, hogy mit is tudok? No, mindegy, azt sem tudom, hogy egyáltalán fontos kérdés-e ez. A lényeg, hogy iszonyatos hõség volt. A kígyón kívül a szilvából még tegnap csináltam gombócot és ma még levest is. Aszaltam egy rakást. Majd még lesz lekvár is, ha egyéb módon el nem fogy a szilva. Itt volt M. jót beszélgettünk. Elhozta a könyvet, amit BL ajánlott. Kb. ennyi volt ma.

A recept itt olvasható:

http://pszichowellness-konyha.blogspot.com/2011/08/238-tesztanapra-kigyoretes.html

Szerző: empszi  2011.08.25. 23:12 4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr535912613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

skyppy 2011.08.26. 06:22:58

Jó kérdés....nagyon jó és fura, hogy a nem tökéletes rétesedrõl ez jut eszedbe....az írások alapján kialakul mindenkirõl egy kép.....a kommentek ezt kezdik el tükrözni, és a végén azt veszed észre, meg akarsz felelni ennek a képnek, nem akarsz nyafogós, nem akarsz ujjongós bejegyzéseket írni....nehogy megszóljanak....

mclub 2011.08.27. 21:12:59

:) és nem akarom, hogy érdekeljen, ha megszólnak... :)

amerika24 2011.08.29. 06:59:23

...nagyon tetszik ez a kígyó rétes... ...egyszer találtam egy ilyen képet , recepttel...azt krokodilnak hívták... ...hát persze nem mentettem el, s nem emlékszem a tésztájára, csupán arra, hogy az darálthússal, sajttal volt töltve... ...van recept ehhez a réteshez ?

mclub 2011.08.29. 07:17:55

amerika, a fõzõs blogomon http://pszichowellness-konyha.blogspot.com/2011/08/238-tesztanapra-kigyoretes.html olvasható a recept. És most nagyon jó ötletet adtál, meg fogom csinálni sós töltelékkel is. Köszönöm! :) :) :)
süti beállítások módosítása