Vasárnap

Nem volt idõm tegnap írni. Ferenckém ment vissza. Az Ágoston téttõl indultak. Nagyon ritkán járok arra, és megint rácsodálkoztam innen is a városra. Ez a hely is gyönyörû lehetne, ha sikerülne helyrehozni a környéket. Annyira szeretném, ha egy kicsit több idõm lenne, vagy megtanulnám, hogyan gazdálkodjak jobban azzal, ami van. Az éjszaka is nagyon rövid volt, most meg beesett egy váratlan munka. Igyekszem.

Szerző: empszi  2011.11.21. 12:36 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr915912519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SA.. 2011.11.22. 09:54:21

Ezt a környéket nem helyrehozni, hanem elrontani akarják. Egy barokkos tabáni környezetből kibombázták a meghitt kis házakat, leműkövezték, műmárvány szobrokkal beszórták úgy hogy sem ódon, sem modern nem lett, hanem sivár és lepukkant. Nagy autóforgalmat tereltek ide és kiűzték a terek agoraként használó bosnyák őslakosságot. Ja igen, etnikailag is átalakult a környék. Pécscsömöröm egyik tényezője ez a jelenség. A legjellemzőbb példa erre a modernizációba burkolt rombolásra a Havihegy. Na mindegy, nem füstölgök, kinézek az irodám ablakán, és csodálom III Béla bazilikájának romjait.
süti beállítások módosítása