Papukos hajnal

Örömmel nyugtáztam, hogy újból mûködik a blogol. Így a tegnapi képet, meg amit írtam hozzá csak éppen a Hoxára írtam, utólag ideteszem. Reggel gyönyörû tiszta idõ volt. Látszott a Papuk. Ott lehet sejteni az ágak alatt. A péntekem fárasztó. és még a városba is mentünk tanítás után. Most nagyon szeretnék aludni. Valahogy az energiaszintem nincs arányban a vágyaimmal, terveimmel. És tudom, hogy nagyrészt ez okozza nálam a súlyproblémákat. Amikor nincs annyi erõm, amennyi t szeretnék, akkor szoktam túlenni magam. Pedig nincsenek irreális vágyaim ezzel kapcsolatban sem, vagy normális az, hogy valaki este fél hatkor úgy érezze, teljesen kimerült. Bár mindig mondom, hogy a tanórán eltöltött munkaidõ minimum kettõvel szorzandó energiafelhasználás szempontjából, mint egyéb munka. Ezt annak fényében mondom, hogy rengeteget dolgozom egyebet is. De míg írással, irodai munkával gond nélkül lehúzok tíz órát, addig öt megtartott órával kifáradok. Hihetetlen mennyiségû energiát igényelnek a gyerekek. Egyre több a figyelemzsaroló. Szívesen figyelek rájuk, nem errõl van szó. De egyszerre nem megy. Egyszerre több gyerekre teljes figyelemmel figyelni és még tanítani is. Megoldást kéne találnom.

Szerző: empszi  2011.12.09. 17:47 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr195912499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SA 2011.12.10. 09:49:53

Papukkos. :D Látod, a bankárok viszont rá akarják erőltetni a kormányokra, hogy a pedagógusok akár heti negyven órát is tanítsanak. Ez olyan, mint napi huszonhárom óra, az egy maradék csak azért, hogy ne az órán együnk.
süti beállítások módosítása