Járatlan út

Ólmosan szürke az ég. Már délelõtt esett egy kis hó, aztán abbahagyta, elolvadt, majd újrakezdte. A szürke szomorúságban nehéz vidámnak lenni. De az sem baj, ha nem sikerül. A remény a fontos, hogy a hideg, szürke tél is csak egy része az évnek. A nap megy a maga pályáján, és eljön a kikelet, ahogy a hajnal is minden nap megérkezik. Ilyenkor jó arra gondolni, hogy megvan mindennek a maga helye akkor is, ha az éppen nem kényelmes vagy nem kellemes. Már úgy kezdõdött a nap, hogy egy szülõ keresett nehéz gondjával. Majd az osztállyal volt nem túl vidám beszédem a nem túl vidáman sikerült félév kapcsán. A nap többi részben sem halmoztak el a jó hírek. Megyek, olvasok egy kis M. Scott Peck-et.

Szerző: empszi  2012.01.17. 16:45 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr365912457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JURÁS Jenő 2012.01.17. 20:26:22

„A csónaknak két evezője van. (És háttal kell ülni, mert így tud működni az erőkar.) Életünk csónakjának egyik evezője, hogy értem (és szeretem) önmagam. A másik, hogy értem (de nem megértem) a többieket, értem a világot. Ezekkel lehet ugye evezni. Így lehet navigálni. Ha valaki a két evezője egyikét elveszíti, a csónakja már nem bír haladni. Ugyan megy még, de már csak körbe. Ha valaki már önmagát se érti, az egy helyben marad. Tudsz követni? „ J.J.

mclub 2012.01.18. 20:29:24

Igen, néha tényleg elég képtelen a helyzet.
süti beállítások módosítása