Kakukk vagy vércse?

Legalább is azt hiszem, hogy az. - írtam mág szombaton. De most belerikálok a szovegbe, mert nem hagy nyugodni a dolog.

Így folytatódott az eredeti bejegyzés:

Bár kicsit korai, hogy itt legyen legalább is a Wikipédia szerint. Azt írja ugyanis, hogy áprilistól szeptemberig van itt. Aztán most még csak március van. Így az is lehet, hogy nem is kakukk. Hát akkor micsoda? Hogyan tudnám megismerni a madarakat? Szóval ma lementünk a patakhoz ketten. Nem is tudom, hogy mikor voltam utoljára ennyire jól. Fizikailag és lelkileg egyaránt. Voltak pillanatok, amikor képes voltam arra, hogy felszabadultan élvezzem a „most”-ot. Aztán most még a Harry Pottert is megnéztem. Bár ezt a részt is láttam már, és olvastam, de csak most figyeltem fel erre a mondatra: "Nem a képességeink mutatják meg, hogy kik vagyunk, hanem a döntéseink." Albus Dumbledore Legalább annyit fogok gondolni rá, mint Yoda: „Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!” - mondatára. :)

Szóval azóta is nézegetem a képet. Lehet, hogy amit a csõrének látok, az csak egy ág, és ez valójában egy vércse: Vagy esetleg valami más?

Most már azt gondolom, hogy inkább bagoly vagy vércse. A Brehem is azt írja, hogy a kakukk április végén jön. Tehát kaukk nem lehet.

A legújabb gondolatom, hogy karvaly. Ott van egy másik is, ha jól megnézzük a képet.

Szerző: empszi  2012.03.10. 22:15 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr355912401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása