Kaporlevelû ebszékfû

Egy kis keresgélés után ebben maradtam. Így hívják ezt a növényt. Nagyon sok van belõle errefelé. Évekig mindig felcsillant bennem a remény, hogy kamillát látok, ám nem. Ezt találtam úton, útfélen. így van belõle a kertünkben is. Nagyon hasonlít a kamillára, de nagyobb, nincs illata, nem hajlanak lefele a szirmai.

Van egy naptár a konyhában, ez a virág díszíti a júniust. A hozzá tartozó idézet pedig: a Zsoltárok könyvének 94 fejezet 15. versébõl: „Mert az ítélet visszatér az igazsásossághoz, és a tiszta szívûek mindi követik majd.” Hát akkor most erre kellene gombot varrnom.

Igen, képes vagyok gondolatokok között összefüggést feltételezni. Dolgozni voltam délelõtt. Valahogy olyan furcsa érzésem van. mintha valami nem lenne rendben egészen. Vannak is tippjeim, de nem akarok elfogultan nyilatkozni. Egy kicsit összezördültem az egyik kolleginával. Túl indulatosan kezdtem fejtegetni, hogy jó lenne már végre tudomásul venni, hogy a 20. századnak vége. És most valami egészen más jön. Nem tudjuk megmondani, hogy milyen, mert ilyen még nem volt. Éppen úgy, ahogy az ötödik században élt rómaiak sem tudták megmondani, milyen is a középkor, mert az addig még nem volt.

Semmi nem marad örökké olyan, amilyen volt. Még a hegyek sem. Az élet változás. Nem kell ettõl félni. A változásba, az áramlásba belesimulni jó, ha a jó áramlást választod. Azt, ami a Fény felé visz. A másiknak örvény a neve, „Hol a forgó habok leszállván a mélybe, /Fejüket befúrják a parázs fövénybe.” – ahogy Arany János írja A hamis tanúban. Már réges-régen nem pártokról van itt szó. Arról van szó, hogy értékek vagy érdekek mozgatják-e a cselekedeteinket. Az értékek pedig csak magasabb szintrõl értelmezhetõk. Azokat nem demokratikusan szavazzák meg többségi alapon, hiszen ebbõl jönne „az együnk lószart, egymilliárd légy nem tévedhet” – tipikus esete. Az értékek a teremtés rendjébõl származnak. Nem olyan bonyolult ez, csak túl van bonyolítva. Tudom, hogy már elkezdõdött az új korszak, csak még túl közel vagyunk hozzá és nem látjuk. De azt is tudom, hogy a történelem nem emberöltõkben mér. Ám reménykedni lehet, reménykedni érdemes.Csak ezt érdemes,

Szerző: empszi  2012.06.18. 22:22 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr545912299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása