Hõségriadó

Meleg van, no. Ilyenkor az nagyon fontos, hogyan tudjuk megõrizni a lakásban az elviselhetõ hõfokot. Klíma nincs. És ha rajtam múlik, nem is lesz. Légkondicionálással 1987-ben Pekingben találkoztam elõször. Épületben, autóban egyaránt. Igen, akkor, ott. Akkor és ott két világ volt. Egy a helyieknek egy a külföldieknek. Az egyik jóval lejjebb, mint a miénk akkor, a másik meg jóval magasabban. Azóta már itt is van légkondi, den nem vágyom rá. Inkább az odafigyelés. A redõnyöknek nagyon örülök. Pedig „véletlen”, hogy vannak. Valahogy nem is gondoltunk az árnyékolásra tervezéskor. Igaz, március volt akkor. De a tervezõ sem szólt. Aztán nyár elején volt a pécsi ipari vásár. Ott voltak redõnyösök, és akkor, mind derült égbõl a villámcsapás jött a gondolat, hogy nagyon szép, hogy akkora üvegfelületeink lesznek a nappaliban, de mi lesz velünk nyáron a déli és nyugati ablakokkal. No, akkor megrendeltük a redõnyöket. Életem egyik legjobb döntése volt. Egy kis õrangyali segítséggel. :) És annyi ilyen van. Ha a redõnyökre nézek, sokszor eszembe jut ez. Meg nagyon szeretem, hogy variálni lehet a fényekkel. A fények meg elég erõsen hatnak rám. Függönyöket azért nem akartam ide, hogy ez az egész, meg a kilátás jobban érvényesüljön. Az, hogy itt kint és bent egyszerre lehetek, ha éppen olyanok a fények. Az üvegtéglacsík még egy kritikus pont. Ennek árnyékolására eredetileg egy ronda, ám hasznos fekete vászoncsíkot varrtam, amit csak szükség esetén engedtünk le. Hát abból Ferenc fellépõgatyát varrt magának. Most egy gyékénycsíkot tettünk helyette. Ez talán valamivel kevésbé ronda, de nem is árnyékol annyira, de jobb a semminél. Egyébként meg tûrhetõen vagyok. Kivéve azt a fájdalmas területet. Emiatt nagyon óvatosan mozdulhatok csak. De éppen az elõbb figyelmeztetett B., amikor jött beadni az injekciómat (és hozta a megígért madártejet a gyógyulásomhoz hozzájárulandó), hogy csak öt napja mûtöttek. Régebben még haza sem engedtek volna a kórházból. Hát igaz, három napja, még az ágytálat hozta a nõvér. Ahhoz képest egy szavam sem lehet.

Szerző: empszi  2012.06.30. 19:21 3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr625912287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.07.01. 14:40:53

Gyógyulj, pihenj sokat...nem voltam itthon most megint sokáig, ne haragudj, nem tudtam, hogy műtöttek. VCS a közelből:):)

mclub 2012.07.01. 22:33:01

VCS, sok szép nyári élményt kívánok! Jól vagyok ám én a körülménykehez képest. :)

2012.07.06. 04:53:38

Köszönöm M.:) Szerencsére úgy adódott, hogy sokfelé tudtam utazni, sok-sok szépet láttam. :) Még megyek, mert most valamiért a Sors ezt ajándékozta nekem, az utazások élményét, aminek nagyon örülök.:) Írországba beleszerettem, de persze Toscana és Umbria is elvarázsolt. VCS
süti beállítások módosítása