Január 26. szombat – kemény dió

Mármint minden nap valami képet produkálni a napomból. Bár egész jó mulatság. Ma reggel visszavittük a macskát az állatorvoshoz, hogy megkapja a következõ injekcióját. Most kellene csöppentenem a fülébe, de mintha megérezte volna, hogy mire készülök, esti sétára indult, és még nem méltóztatott hazafáradozni. Lementünk a kispiacra sajtért, de nem jött a tejes, mert kisboci született náluk. Ebédre krumplilevest csináltam és lábatlant. Ezen kívül P. szakdolgozatához keresgéltem az interneten, és igyekeztem valami számomra érdekeset találni a témában. Hallgattam Pál Ferit. Kb. ennyi volt ez a nap. Az jutott eszembe valamelyik nap, hogy apróságokat is érdemes lenne fényképezni. Pl. egy dióbél is mennyire érdekes. De aztán mégis ennél a diótörõnél maradtam. Mamától örököltem, ki tudja, hány éves lehet ez a tárgy, s ki mindenki használna eddig. Csak éppen annyira nem tudja elmesélni az eddigi életét, ahogy Kazi sem. Ja, és Babett fõzõs blogjában láttam egy jónak tûnõ dolgot. Ha minden jól megy, akkor ennek nyomán holnap megint kísérletezni fogok a konyhában. :)

Szerző: empszi  2013.01.26. 19:48 4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr455912067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SA 2013.01.26. 20:19:07

:D Lábatlan? Az mi? Lábasban főzünk, de lábatlant enni? Az egy Esztergom megyei város. :D Ez egy nagyom jó diótörő fotó! Akár Csajkovszkij is csinálhatta volna. Ja, az nem fényképezte, hanem komponálta a Diótörőt? :D:D:D

margit2 2013.01.27. 08:52:08

De jópofa ez a diótörő!... Még én sem láttam, ilyent! %wink% ... Éppen tegnap reggel törtem diót, és kelt muffinokat sütöttem... de én egy húsklopfolóval törtem...

amerika24 2013.01.27. 20:27:13

...hát van pár neve a lábatlannak...nálunk pl. dorkedlinek hívják...de finom is egy kis baracklekvárral...

mclub 2013.01.27. 22:05:05

SA a lábatlan: almadarabok palacsintatésztában. A főzős blogomban megtalálod pontosan. Margit, láttam, hogy nálad műsoron van a diótörés. Amerika, ez jó, még nem hallottam. :)
süti beállítások módosítása