Február 10. vasárnap – havazás

Téli idõ volt ma. Reggelre hó esett, hideg volt. Többnyire csak feküdtem, olvastam, írtam, gondolkodtam. Pl. ilyesmin: A házasság hete kezdõdik most. Ennek kapcsán sok ilyen-olyan nyilatkozat, vélemény jelenik meg. Ezek közül egy vonulat ragadott meg. Többször lehet ilyesmit hallani, hogy a hosszú együttélés során megunják egymást az emberek. Ezt én furcsának találom. De tényleg nem értem, nem mû-értetlenkedés ez. Mert lehet sok minden. Lehet az, hogy mást képzeltem, és már belefáradtam abba, hogy a valóságot az álmaihoz hajlítgassam, meg még számtalan ilyen lehet. De megunni valakit? Önmagát is meg tudja unni az ember? A gyerekét is? Lehet, hogy én nem értem jól azt a szót, hogy megunni. Én azt gondoltam, hogy megunni valami olyasmit jelent, valamit már annyira ismerünk valamit, hogy az égvilágon mindent tudunk róla. Lehet egy emberrõl mindent tudni? Önmagamról tudok mindent? Vagy talán ez azt jelenti, hogy valamiért elveszítem az érdeklõdésemet a másik iránt… Szerintem minden ember végtelenül érdekes. Persze lehetnek olyan tulajdonságai, ami miatt nem akarok vele foglalkozni. Nem a szõrszálat akarom hasogatni, csak azért beszélek errõl, mert az a véleményem, hogy ha konfliktus van, akkor elõször ki kell deríteni, hogy mibõl is áll az valójában, már akkor, ha meg akarom oldani a konfliktust. Szóval szerintem egy hosszú házasság lehet sok minden, de unalmas az nem. Csupán ennyit akartam mondani.

Szerző: empszi  2013.02.10. 19:23 3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr205912051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.02.10. 20:06:43

A megunás szerintem azt jelenti, hogy nem érez izgalmas vonzódást a másik felé. Persze én ezt nem tudom, mert nekem a "nem bírom elviselni " kategória jelent meg.

mclub 2013.02.12. 05:45:41

Az élet elég komplikált...., de mindig van t

mclub 2013.02.12. 05:47:55

Nem tudom, mi van ezzel a géppel, ugrál a kurzor, és néha önálló életet él. Aztán akaratlanul elküldök vagy kitörlök ezt-azt, mint az előbbi kommentemnél.
süti beállítások módosítása