Július 14. vasárnap – megint éreztem az idõ "térfogatát"

„Megigézett bennünket az Édenbe való visszajutás lehetetlensége.” Kicsit nehéz ez a mondat, de mekkora! Vasárnap délelõtt hallottam a rádióban a Pécsrõl közvetített evangélikus istentisztelt igehirdetésében. De ha képben látom ezt a mondatot, akkor megvan: Ott tekereg elõttünk az álnok kígyó, melyek neve: az ’Édenbe visszajutni lehetetlen’, vagy talán nem is ez a neve, hanem ezt szuggerálja belénk. Hiszen õ csalogatott ki az édenbõl, s tudja, hogy szabad akarattal visszamehetnénk oda, hiszen megnyílt az út. De mégsem megyünk, mert az úton ott tekereg a bûvös szavú kígyó, és azt mondja, azt duruzsolja, azt sulykolja, hogy nem mehetsz vissza, visszatérni lehetetlen, kijöttél onnan… Ez a mondat volt a délelõttömben a legfontosabb.

Délután meg elmentünk Kisnyárádra. Segítettünk egy kicsit Ferencnek. Nagyon jó volt. Megint érzetem azt az érzést is, hogy az idõnek nemcsak hossza van, hanem „térfogata, szélessége, mélysége” is. Egy-egy ilyen idõszak, mint amit Kisnyárádon töltöttünk, sokkal több, mintha ugyanannyi percit itthon lettünk volna. Ha itthon maradunk, akkor ebben az idõben olvasok, írok, alszom. Az is jó, persze, de így érzékelhetõen sokkal „nagyobb,bõvebb” volt ez a nap.

Szerző: empszi  2013.07.15. 08:01 3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr225911886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mindenamikell 2013.07.17. 06:37:13

Milyen lett a kovászos uborka?

mclub 2013.07.18. 09:03:43

Szerintem elég jó lett. A bab szokatlan, de nekem ízlik.

mindenamikell 2013.07.19. 10:18:33

Most van próba alatt .
süti beállítások módosítása