20160110.jpg

zabpelyhes.jpgReggel mentünk Mislenybe. Kicsit késve kezdtem el az ebédet, és csak akkor vettem észre, hogy marhahúst olvasztottam ki. Káposztás marahaszelet lett belőle és összeraktam ezt a zabpelyhes kekszet. Leírom ide, hogy el ne felejtsem, hogyan is készült:

Hozzávalók: 10 dkg vaj, 2 tojás, 2 ek. méz, 10 ek. zabpehely, 1 kiskanál szódabikarbóna, vaníliaaroma, 10 dkg mazsola, 5 dkg dió durvára vágva.

Elkészítése: Bekapcsoltam a sütőt 180 fokra. Habosra kevertem a vajat, hozzákevertem a tojást és a mézet, a zabpelyhet, vaníliát, a szódabikarbonát, a mazsolát és a diót. Sütőapapírral bélelt tepsibe evőkanálnyi mennyiségű masszából halmokat raktam. (Éppen elfért egy tepsiben.) Nem egész húsz perc alatt bronzbarnára sültek. Nagyon jó lett. Kíváncsi vagyok holnapra milyen lesz. Még maradt pár darab ebből a célból.

Dolgoztam a könyvelésen. Holnap még utalnom kell, meg átvinni a cuccot és postázni. És megírni a ...-nak a számlát.

 

Szerző: empszi  2016.01.11. 00:21 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr468260480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása