Jól jönne egy jótanács
„Érdekesen” jártam ma! Felmondta a szolgálatot egy öreg mélyhûtõ. Volt benne egy csomó meggy. Ugyanis nem szoktam meggyet befõzni, csak kimagozva fagyasztani. Nem nagy munka így tartósítani, s egész évben van, amihez kell. Igen ám! De most itt állok nyakig fagyasztott meggyben. Nem tudom hova tenni. Megszakadna a szívem, ha ki kellene dobni, ezért úgy döntöttem, lekvárt fõzök belõle. Nem vagyok rá ugyan büszke, de én még életemben nem fõztem meggylekvárt. (Meg van egy fazék ribizli is...) Van valakinek valami hasznos tanácsa? Igazából nem szeretnék bele cukrot tenni. Lehet így lekvárt fõzni? Mitõl fog elállni? Még vannak olyan emlékeim, hogy gyerekkoromban dunsztolták a lekvárt… Húúúú…. No, most ez nem hiányzott… Tudom, kérdezhetem Mr. Google-t is. Ez is lesz, de most ezt el kellett mondanom. Így a változásom történetének következõ része is a meggylekvár utáni idõkre szorult…