Kattints a hozzásólásokra!

 

Kifelé az ördög völgyéből

 

Van kiút. A kincsekért nem kell messzire utazni.

 

Ha ennyire bonyolult a túlsúlykérdés, akkor most törődjünk bele a sorsunkba, hagyjuk az egészet, és csak álmodozzunk tovább egy „könnyebb” életről? A rosszba való beletörődést senkinek nem javaslom addig, amíg van kiút. Kiút márpedig ebből a helyzetből van. Van olyan követhető étrend, mely nem kínzás, és nem kell túl sokat foglalkozni vele, és van számtalan mozgási lehetőség, melyek közül mindenki kiválaszthatja a számára szimpatikus megoldást…De a lényeg, hogy mindeközben őszintén és bátran igyekezzünk megtalálni, hogy mi is az az ok, mely miatt többet ettünk eddig a kelleténél. Mert a túlevésünk véglegesesen csak akkor fog megszűnni, ha ezt megtaláltuk és megfelelően kezeltük.

Amikor én erre rájöttem, megértettem és elfogadtam, akkor elkezdtem tudatosan figyelni magam. Ebben nagyon sokat segített, hogy szigorúan betartottam az evésidőket. Egy-két nap után sokat enyhült az a kezdeti, szinte pánikszerű érzésem, hogy nem bírom ki evés nélkül a következő evésidőig. Megszerettem az időben korlátozott evést, mert ez a módszer segített abban, hogy figyeljem magam. És ez az önmegfigyelés életem egyik legérdekesebb tapasztalatává vált, az egyik legizgalmasabb felfedezéssé, melyben valaha részem volt.

Van egy történet, mely szerint egy ember eladja mindenét, és távoli tájakra indul kincset keresni. S míg ő ott az idegenben sikertelenül tengődik, és szegényen hal meg, egykori háza kertjében az új tulajdonos hatalmas kincseket talál, melyekből gazdagon, gond nélkül éli az életét.

Amíg magunkat fel nem fedeztük, saját kincseinket elő nem hoztuk, felesleges vágyakozni távoli tájak ismeretlen vidékei után. Ám aki veszi a bátorságot és a fáradságot, hogy magára figyeljen, egészen biztosan megtalálja ezeket a kincseket.. Ám nagyon fontos, hogy ez a figyelem szerető, gondoskodó figyelem legyen. Az önostorozás, az önbecsmérlés csak a pusztulásba visz. Ehelyett érdemes arra gondolni, hogy nyert ügyünk van! Ugyanis ha valami nem tetszik abban az emberben, aki vagyok, ahelyett , hogy kritizálom, ócsárolom, olyanná változtathatom, mellyel már meg vagyok elégedve. Türelemmel, kitartással ez egészen biztosan sikerülni fog! Egy hegyet is elhordhatunk a megfelelő nagyságú darabokban a megfelelő módszerrel. No, és egy mamutot is megehetünk apró falatonként….

Szerző: empszi  2007.07.20. 07:42 6 komment

Címkék: felfedezés kincs túlsúly kiút

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr105913748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blue Ocean 2007.07.20. 10:45:48

Nekem is van egy rakás túlsúlyom. talán egyszer megszabadulok tőle.:-) Szép napod legyen!:-)

M 2007.07.20. 11:01:22

Ha úgy döntesz, hogy eleged volt belőle, és komolyan meguntad, akkor egészen biztosan!

szepy 2007.07.20. 18:11:26

Nekem k.b. 10 kg van, amit túlsújnak tartok. Pontosabban, jó lenne, ha nem lenne.:-) Szép estét.

margit2 2007.07.20. 19:09:44

Beletörődni semmi esetre sem szabad, legalább az akarat legyen meg! %wink%

Vica 2007.07.20. 22:08:28

Azért én ellettem volna enélkül a kincs nélkül... (ha nem hízom el, nyilván az okait megvilágító felfedezés is elmaradhat)

Gica 2007.07.24. 11:19:20

A 3. gyermekem után maradt rajtam pár kiló. Jártam konditerembe, aztán duci tornára. Annyi pénz költöttem fogyi italokra, bogyókra, hogy ezek árából, már lakást is tudnék venni. Ennek ellenére nem hogy le, hanem duplán, triplán jöttek a kilók. Aztán eljött a beletörődés, hogy nekem nem sikerül semmi.
süti beállítások módosítása