Szerinted?

 
 
És mennyi az a mennyiség?
 
 
A súlycsökkentő programok központi kérdése, hogy mennyit szabad ennie annak, aki fogyni szeretne. Nem szerencsés túl sok korlátozást vállalni egyszerre, mert akkor igen hamar fellázadunk a kötöttségek ellen. Arról nem is beszélve, hogy meglehetősen nehéz lenne hosszabb távon úgy élni, hogy mérleggel és táblázatokkal rohangálunk.
 
 
Én egész úgynevezett fogyókúrám alatt az étkezési időket szigorúan betartottam, és az ételek megfelelő társítására figyeltem, viszont soha nem határoztam meg, nem korlátoztam, hogy mennyit ehetek egy-egy étkezés alkalmával. Kivéve azt, hogy a hús- és a zöldségnapokon ebédre és vacsorára egy-egy szeletnél több kenyeret nem ettem. (és ha el tudtam kerülni, még annyit sem).
 
Ez mégsem azt jelenti, együk a rosszullétig magunkat. De az is fontos, hogy egy-egy étkezés után ne maradjunk éhesek. Az ételtársításra figyelő étkezésben a semleges ételek között található zöldségekből, salátafélékből annyit ehetünk, amennyi belénk fér. És ez fontos is, hogy így legyen, mert ha nem adunk annyi ételt a testünknek, amennyit kíván, jobban fogja hasznosítani azt, amit kap, és az anyagcserénk is lelassul. Ez pedig nem lényegtelen kérdés.
 
Nagyon hasznos azonban, ha be tudjuk tartani azt, hogy a „semleges” zöldségek aránya egy étkezésen belül úgy nyolcvan százalék legyen. De akkor sem történik tragédia, ha ez néha nem sikerül. Az a közmondás, hogy aki sokat markol, keveset fog, itt is megállja a helyét.

 

Szerző: empszi  2007.08.07. 07:51 3 komment

Címkék: fogyókúra m ételmennyiség

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr175913716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lazac 2007.08.07. 09:00:34

Ezt alá tudom támasztani, személyes példával is. Voltak már az életemben un. koplalós fogyókúrák, amikor a fogyi végén sokkal több jött vissza, mint ami lement, és eszeveszett gyorsasággal. Aztán - amióta ezzel az új módszerrel fogytam - és naponta 5x ettem, kisebb mennyiségeket, szépen csökkent a súlyom, és azóta sem jött vissza sok. Persze ami visszajött a több mint 1 év alatt, az is zavar, erről beszélgettünk a múltkor. Most, hogy pórbálok figyelni ( még eléggé kezdeti stádiumban vagyok) sokkal jobb a közérzetem. Ölellek M, és szép napot neked.:)

Blue Ocean 2007.08.07. 11:25:30

Szép mindent!:-)

Vica 2007.08.07. 18:57:02

Igen, ebben van valami, egész biztosan. Nekem pl. megállt a fogyásom olyan 12-13 kg után, pedig nem ettem többet és mást, mint addig. Stagnált hetekig :-(( Bár volt egy tippem, talán vmiért viszatartja a szervezetem a vizet. Viszont úgy tűnik, most, a nagyobb mennyiségű, de szétválasztott étkezéssel megindult újra lefelé (remélem, nem elkiabálom :-)), és a kiválasztás is rendben van.
süti beállítások módosítása