Harmadik étrendajánlat

 

Augusztus 9. csütörtök HÚSNAP

Ebéd: raguleves, borsos tokány joghurtos cukkínivel
Vacsora: töltött tojás bazsalikomos paradicsomsalátával.

Joghurtos cukkíni:
A cukkínit kockákra aprítjuk. Forró olajon sóval, borssal fokhagymával megpirítjuk, s a végén joghurttal leöntjük, s átforraljuk. (Készíthetjük úgy is, hogy a zöldségmennyiség fele cukkíni, a másik fele uborka.)

 

Augusztus 10. péntek ZÖLDSÉGNAP

Ebéd: gombaleves, kukoricás rizs nyári vegyes salátával
Vacsora: zöldbabsaláta

 

Augusztus 11. szombat TÉSZTANAP

Ebéd: Karfiolleves, lecsós palacsinta
Vacsora: padlizsánkrémes pirítós


Augusztus 12. vasárnap GYÜMÖLCSNAP

Kezdetben nem könnyű az a vasárnap, amikor nekünk gyümölcsnapunk van, de a családnak vasárnapi ebédre van igénye. Itt több variáció is kínálkozik. Valaki más főzzön. Pl. férj valamit, amit ő tud jól, vagy, ha van nagy gyerek, vagy menjenek a nagymamához., vagy étterembe. De ha nem marad más hátra, akkor most legyen legalább részben melegíthető ebéd. Pl. pörkölt. Vagy valami olyan, amit előző esete összeállítunk, most csak zsupsz, be a sütőbe. Jó alkalom ez az önuralmunk növelésre. Sok sikert!

 

Szerző: empszi  2007.08.07. 16:04 3 komment

Címkék: m

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr315913715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vica 2007.08.07. 18:51:36

Az biztos, hogy nem rántotthusi lesz sültkrumplival... A pörkölt jó ötlet, esetleg brassói, szereti mindenki, és megfőzhetem már szombaton, és gyümölcssalátát desszertnek. Meg veszek egy-egy szelet tortát a népnek, amiért én úgyse vagyok oda. Esetleg egy kis almalevest is készítek, vagy vmi más ilyesmit.

Manólány 2007.08.07. 20:11:08

Egy kis tejszínhabbal felturbózva. Már érzam is az izét a számban Vica.

Vica 2007.08.08. 20:33:41

Tejszínhabot? minek? :-)) Szerencsére nem igazán kedvelem, kb. a somlói galuska az, amiben fogyasztani szoktam. Esetleg valami tortakrémben eldolgozva, mint pl. a Vakondtúrás. Ja, meg gesztenyés Charlottét is készítek karácsonykor. De ezeket a család kedvéért csinálom, én egy-két szeletnél sose ettem többet belőle. Az én édesség-bűnöm a csokitorta, diós piskótából, margarinnal és vajjal kikevert nyers csokikrém, nagyon nem édes :-))
süti beállítások módosítása