8. Éjfél körül

Még várnunk kellett a sötét folyosón, még az előző beteget műtötték. Ebből az időből csak foszlányokra emlékszem. Lehet, hogy előbb volt a műtéti előkészítés, de már nem tudom. Óra volt a falon, láttam, hogy nemsokára éjfél. Sok dolgot kérdeztek, sokadszor mondtam el, amit tudtam. Újabb vizsgálatok is voltak de már nem bántam. Már volt egy cél, ami felé haladunk. Kedvesek voltak. Le kellett vennem a gyűrűm és a láncom. Segítettek. Aztán toltak megint a sötét folyosókon, de most már legalább egy cél felé. Betoltak a műtőbe. Igaz, később kiderült, hogy amire azt hittem, akkor már a műtőbe vittek, még csak egy lift volt. De itt már csak apró morzsákat tudok felidézni. A beteghordó arca élesen belém vésődött. Meg az altatóorvos. Nagyon kedves volt. Bemutatkozott, sajnos nem emlékszem a nevére. Én is megmondtam a nevem, és még kezet is nyújtottam neki. A saját semmilyen kézfogásomat éreztem, nem az övét. A fekete göndör hajára emlékszem. Majd a beteghordó felemelt, mint egy gyereket, s feltett a műtőasztalra. Nagyon furcsa, szédülős érzés volt, ahogy megfordult velem. Az asztalnak volt egy része, amire a kinyújtott karomat rögzítették. Úgy nyújtottam a kezem, mintha mindig ezt gyakoroltam volna. Fájdalomra itt már nem emlékszem, inkább kíváncsiságra. Olyan volt az egész, mint egy álom, ahol inkább kívülről látom magam. Azt kérdeztem az altatóorvostól, hogy mikor kezdjük. Az utolsó emlékem a válasza: most.

Szerző: empszi  2007.10.18. 06:53 3 komment

Címkék: képtelen

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr875913674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lazac 2007.10.19. 14:55:26

Igen...ezek ismerős képek voltak..ismerős érzés, amikor hordágyon tolnak a műtő felé, ismerős az altatóorvos kedvessége, pedig két különböző helyen műtöttek bennünket, mégis, nekem is megnyugtató volt ahogy törődtek velem...pedig akkor a lelkem dabarokban egy nagyon fájdalmas friss szakítás után, és a ráktól való félelemtől megbénulva.

Rosslyn 2007.10.19. 18:31:16

A helyzet az, hogy nekem is ismerős érzés... Epekő, na meg mandula. Ezek persze nem ilyen komoly dolgok, de ahogy tolnak be, a visszafelé számlálás az ugyanaz. Utána meg, mintha elvágták volna.

Ircsike 2007.10.30. 14:27:37

Orulok, hogy kedvesek voltak... legalabb ennyi a sok-sok szenvedes utan.......
süti beállítások módosítása