20. Emlékfoszlányok

Így utólag visszagondolva azt látom, hogy főként a műtét éjszakáján, de még az azt követő napokban is nagyon érdekesen működött a figyelmem. A dolgok nagy része összemosódik, vagy nem is emlékszem hosszú percek történéseire. Aztán néhány villanás, egy-egy tárgy, arc, apró részlet hihetetlen élességgel megragadt az emlékezetemben, mintha ezek lettek volna a kapaszkodók a valóságba, mint a nővér fülbevalója, a beteghordó arca, az altatóorvos haja, a halacskás falleverődés, egy-két mondat, gondolat, tárgy, fény, érzés.

Ha kinéztem az ablakon az ágyamból, éppen a Jakováli Hasszán pasa dzsámijához tartozó minaretet láttam, pár méter távolságban az ablaktól. Amíg a minaretet láttam, könnyebb volt, mivel sötétedés után még sokkal lassabban telt az idő, mert nemigen volt semmi figyelemelterelő.

A sötétben, félhomályban átlényegülnek a dolgok. A sejtelemes épület ismeretlen labirintusának képe a műtét éjszakájáról nyilván örök emlékemmé válik. És ezt az sem halványítja, hogy azóta azonosítottam nappal is egy-egy helyszínt, például a vizsgálót, ahol a műtét előtt voltam, a liftet, ezek mégsem ugyanazok a helyek.

Szerző: empszi  2007.10.26. 18:50 4 komment

Címkék: képtelen

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr45913660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiskakukk 2007.10.27. 13:16:36

Sajnálom, hogy ilyen komoly bajod volt. Most már meg fogsz gyógyulni. A kórházi élményeidet olvasva eszembe jutnak az én élményeim is. Tíz műtéten estem már át, de én nem tudnám ilyen jól leírni az altatás, a mútét körüli emlékeimet. A Te leírásod alapján viszont tökéletesen átélem. Valóban ilyen érzései vannak az embernek.

Lazac 2007.10.27. 17:13:21

Drága M! Eddig eszembe sem jutott beazonosítani a kórházat helyileg...most már azt is tudom hol feküdtél. Remélem a rossz hamar kitörlődik, és csak az marad meg, hogy megmenekültél, Istennek még tervei vannak veled. Ölellek.

M 2007.10.27. 18:07:08

Szia Kiskakukk! Üdvözöllek nálam. Hát, tíz műtét, az már..., húú. Ezzel az eggyel egy szavam sem lehet. Igen, már jól haladok a gyógyulással. Szerintem az is segít, hogy leírom, meg itt a blogon is olyan sok kedves ember van, s minden pozitív gondolat könnyít a nehézségeken. Gyere máskor is.

M 2007.10.27. 18:08:29

Lazac, szerintem is! (Majd csak figyeld miket írok!) :)
süti beállítások módosítása