23. Folytassa otthon

Kezdtek normális mederbe terelődni a dolgok. Megszabadultam az utolsó csövemtől is, és infúzióra sem volt már szükségem. A húsz varratomból az alsó kettőt kiszedték már korábban, hogy tisztuljon a seb. Tisztult is szépen. Aztán a seb gyógyuló részéből is kiszedtek néhányat azokból a szúrós fekete cérnákból. Hivatalos megfogalmazás szerint részleges varratszedés történt.

A nyelés még nagyon nehezen ment, fájt a cső helye és a gyomrom. Igen, a gyomromat jócskán megviselték az átélt tortúrák, és még elég ramaty állapotban volt, de az összkép már fényévekkel jobb volt, mint tíz napja.

Kicsit sokan lettünk a szobában. A három férőhelyesre tervezett helyiségbe bekerült egy pótágyas beteg. Túltermelés volt betegből az egész osztályon, olykor még a folyosóra is jutott betegágy.

Eddigre már egyedül is ki mertem menni vécére, és folyosói sétakor is magamra hagyott a gyógytornász, csak távolról figyelte a produkciómat. A bélrendszerem is kezdett magához térni a hatalmas mennyiségű antibiotikum okozta sokk után. Így a szerdai vizitkor, a tizenegyedik napon, közölte a főorvos a váratlan hírt, hogy még aznap hazamehetek.

Először egy kicsit megriadtam, mert nem éreztem magamban elég önbizalmat ahhoz, hogy újból kilépjek a „világba”, de aztán hamarosan az aggódás helyére az öröm költözött.

Jött a férjem, összepakolta a szépen felszaporodott holmimat, elkészült a zárójelentés, kifizette a kórházi napidíjat nyolc napra, mert mint kiderült, a három életveszélyben töltött nap térítésmentes.

Szóval elindultunk haza! Féltem és örültem egyszerre. De az öröm legyőzte a félelmet. Még a humorérzékem is kezdett visszatérni, mert nagyon tetszett, ahogy az otthoni orvos összegezte a helyzetet. A háziorvosom éppen szabadságon volt, egy nyugdíjas doktor helyettesítette aznap. Nem sokkal azután, hogy hazaértünk, meg is látogatott. Megnézett, átböngészte a papírjaimat, majd jelentőségteljesen megjegyezte:

- No, hallja, ha ezt nem élte volna túl, egy szót se szólhatna.

Szerző: empszi  2007.10.28. 17:26 7 komment

Címkék: képtelen

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr445913657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lazac 2007.10.28. 18:07:17

Van humora a doki bácsinak. %smile% Még jó, hogy túlélted drága M, és így mi is megtudhatjuk végre, h mis is volt veled tulajdonképpen. %confused%

Rosslyn 2007.10.28. 19:49:18

Nagyon tetszett a vizitdíjas rész... A végén még eléri a kormány, hogy megéri életveszélyben lenni... Tragédia. Komolyan.

Kiskakukk 2007.10.28. 20:46:01

Az a szerencse, hogy jó kezekbe kerültél. Kicsit sokat kellett várnod, amíg rájöttek, hogy mi bajod van, de az utolsó pillanatban mégis megfelelő szakemberek kezébe kerültél. Akárki akármit is mond, én nagyra becsülöm az orvosokat és a kórházi személyzetet. A sok kórházi élményem között a dolgozók mindig kiemelkedő osztályzatot kaptak. És soha nem azért, mert pénzt kaptak. Anélkül is rendesen elláttak. Megértelek, hogy megijedtél, amikor hazaengedtek. Látod, Te is biztonságban érezted magad a kórházban, érezted, hogy jó kezekben vagy.

M 2007.10.30. 07:04:30

Lazac, noná, hogy túléltem! Most akkor ki mesélne ebben a blogban! :)

M 2007.10.30. 07:05:31

Rosslyn, ebbe jobb nem belegondolni...

M 2007.10.30. 07:18:31

Kiskakukk, szerintem is. Le is írtam a múltkor. És most is megismétlem: Teljesen meg voltam elégedve a Megyei Kórház gárdájával. Tényleg nagyon jó kezekben voltam ott, és valóban biztonságban is éreztem magam ott a sebészeten. Volt egy elégedettségi kérdőív, ott is max. pontot adtam az orvosoknak, ápolóknak, a kevésbé kedves nővérek ellenére is, hiszen a szakszerűség ott is megvolt, a kedvesség meg vagy van, vagy nincs egy emberben. Arról meg, hogy mennyi nehézség adódik magából a rendszerből (akár az emberi akár a tárgyi tényezőkre vonatkoztatva) most inkább nem térnék ki.

Ircsike 2007.10.30. 14:57:37

Na ez igencsak morbid... a harom eletveszelyes ingyenes....... De a lenyeg, hogy otthon vagy es elsz! Idovel ezek a szornyu elmenyek elhomalyosodnak.
süti beállítások módosítása