A szakadék fölött

Van egy gyönyörű falu Provence-ban, Moustiers Sainte Marie-nak hívják. A falu fölött magasodó két hegycsúcsot egyszer valami lovag összekötötte egy lánccal, s ezen a láncon függ egy aranycsillag. Nos, az jutott eszembe, hogy úgy vagyok most, mint az a csillag. Ott lebegek a hegyek között. Már nem vagyok a régi életemben, de még az újban sem vagyok. Bár tudom, erős a lánc, ami a szakadék fölött tart, de mégis nagy a mélység alattam. Tilly azt írta, hogy feszültséget érez a képemen, a szövegeimben. Teljesen igaza van. Feszült vagyok, lámpalázam van. Talán a színészek érezhetnek hasonlót a bemutatók előtt. Akarom, tudom, tudom, hogy tudom, tudom, hogy tennem kell, hogy mernem kell. Megyek is, hiszem is, teszem is…, de azért mégis… (Még jó, hogy van ez a blog, kinek nyavalyoghatnék ezen állandóan? … ) :)

Szerző: empszi  2008.02.12. 18:06 9 komment

Címkék: én

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr505913553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vica 2008.02.12. 19:25:08

Dehogy navalygás. Érthető, hogy az ismeretlenbe ugrás feszültséget kelt benned, ezzel mindannyian így vagyunk. Minél fontoabb a számodra valami, annál jobban görcsölsz azon, hátha félresikerül? Hátha nem úgy történik, ahogy szeretnéd, stb. Ha csak annyit tudunk segíteni, hogy meghallgatjuk a kételyeidet, már megérte, hiszen remélhetőleg azzal, hogy beszélsz róluk, utalsz rájuk, meg is könnyebbülsz kicsit, oldódik a feszültség. Én is láttam a képeden, nagyon erősen koncentrálsz, feszült vagy. Azon gondolkoztam, vajon a betegséged maradványa-e, kifáradtál, vagy más egyéb látszik rajtad? Félek, hogy túl sokat vállalsz még mindig.

M 2008.02.12. 19:31:25

Vica, köszönöm. Tényleg nagyon sokat segítenek az itteniek. A betegség is sokat kivett belőlem. Még kell egy kis idő, hogy visszaálljon a kellő erőnlétem. De minden nap jobb egy kicsit. De szerintem egy év is rámegy, mire teljesen rendben lesz minden. Közben meg tényleg izgulok, hogy hogyan alakulnak a dolgok. Nagy terveim vannak, de járatlan úton indulok. Összességében mégis nagyon jó. És jó, hogy itt beszélhetek róla. A környezetemet nem akarom ezzel állandóan terhelni. Itt meg csak az olvas, aki akar. :) Sok puszi!

Lazac 2008.02.12. 21:08:37

Szivesen olvasunk, csak nyavalyogj...bár szerintem sem az, csak tépelődés, útkeresés...stb. Lassan, lépésről lépésre kell megtenni az utat, mert maga az utazás a boldogság, nem a cél, hanem amig odaérsz.:)

kiezem 2008.02.12. 21:21:42

Ha megosztod velunk terveid, a jaratlan utak is jarhatobbakka valhatnak! :) Es mar a keleti bolcsek is megmondtak: a leghosszabb utazas is egyetlen lepessel kezdodik... :) vagy valami ilyesmi :)

skyppy 2008.02.13. 04:39:16

M...a blogom pont ezért született....amit nem mondhatok el senkinek elmondom hát mindenkinek...szóval mond csak,mégha neked ez nyavalygásnak is tűnik,és Lazacnak igaza van csak tépelődés, hangos gondolkodás,hol van ez még a nyafogástól.....:-)))

Manólány 2008.02.13. 05:12:30

Én is valamikor azért kezdtem itt írni, mert a családban nem akartam még ezzel is bonyolítani életünket. Ezen a helyen megkaptam azt a biztatást mindig, amely elég volt ahhoz, hogy merjem vállalni önmagam, döntéseimet. Néha belém is rúgtak, de talán ez is kellett ahhoz, hogy megismerjem azt az embert, aki a tükörből visszanéz. Nem, lesz semmi baj erős az a lánc ami a csillagot tartja ott fenn a magasba. Legyen nagyon szép a napod.

Ircsike 2008.02.13. 07:59:36

Csak nyugodtan "nyavalyogj!":) A blogolvasok a biztonsagi halo a szakadek alatt, es a biztato ero a kituzott cel eleresehez!:) Kulonben pedig ugyis SIKERULNI FOG! Legyen szep es vidam a napod! Szeretettel olellek!:)

Dorozs 2008.02.13. 08:24:58

Igen, fontos az, hogy "nyavajogjon" az ember, a szó legjobb (és semmi pejorativ!) értelmében! Az aggódásról meg annyit, valamennyi kell is: szerintem csak az nem aggódik aki buta és nem tudja felmérni a negatív lehetőségeket... Mert hoyg azok sajno smindig vannak, de igazad van: a lánc erős, ha akarjuk nagyon erős! :)

Tilly 2008.02.14. 09:35:06

eustressz!:)
süti beállítások módosítása