Káposztáscsiga

Tegnap iskola után rögtön Bajára mentünk. Nagyot dolgoztunk a kertben. Hazafelé bementünk az egyik Spárba. Valamiért megakadt a szemem a péksüteményeknél az akciós feliraton. A káposztáscsigát kínálták olcsóbban. Levettem egyet a polcról, gondoltam, megnézem milyen, s ha jó majd sütök én is. Mikor a pénztáros odaért a vásárolt dolgaim között a nevezett jószághoz, felállt, és elment egy többlapos listáért, melyből kezdte bogarászni, hogy mennyit is üssön a gépbe. Mondom neki, hogy úgy emlékszem 149 Ft. Erre épp megtalálta a listában, s már be is ütötte, hogy 189 Ft. Mondom neki, hogy akciós, és nem ennyi. Tanácstalanul néz rám. Erre igencsak elkezdett érdekelni, hogy vajon én tévedtem-e. Odaszaladtam a polchoz, és nem voltam rest, levettem a cédulát, s viszem oda neki, s mutatom, nekem van igazam. Néz rám, s kérdezi, s akkor most mi legyen a csigával. Mondom neki, hogy nem azért a negyven forintért, de ez az áru nem annyiba kerül. Erre odahívja az épp arra járó főnökét, hogy most mi legyen. A főnöknő, mintha leprás lennék, rám néz, és végtelen undorral odalöki a pénztárosnak:
-Adj neki negyven forintot!

Most akkor én egy kekec alak vagyok? Vagy lehet, hogy ami akciós az nem is akciós. Vagy egyszerűen ezt érdemli, aki fonnyadt káposztáscsigára képes kiadni akár 149 forintot is, még akkor is, ha csak a kíváncsiság vezeti. (Azt azért őszintén remélem, hogy azt a negyven forintit nem a pénztároslányocskával fizetteti meg a Spár.)

Szerző: empszi  2008.09.27. 08:08 13 komment

Címkék: én

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr905913350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aranyhal 2008.09.27. 08:12:50

no comment....de most tényleg %evil%

Aranyhal 2008.09.27. 08:13:24

ja és nem vagy kekec.....egy csöppet sem, nálunk redszeresen előfordul, hogy nem az akciós áron ütik be a gépbe...

SA 2008.09.27. 09:32:19

Az ilyen dolgok csak a helyi üzlet vezetésén múlnak. Van, ahol figyelmetlenségből, de van ahol direkt nem rögzítik a kedvezményes áraka a pénztárnál is. Én ilyenkor egyszerűen nem veszem meg, ott hagyom a pénztárnál, és amikor visszaviszik, csak észreveszik (magukat). Legyünk jóindulatuak! Elfelejtették a kedvezményes árat rögzíteni. A főnök szövege viszont akkor is helytelen. Nem nagyon értem, hogy a tervgazdálkodásos egymással nem konkuráló szoc. bolthálózat rossz eladói reflexei a versenyhelyzettel miért nem oltódtak ki. A vevőből élnek. Egy udvarias elnézéskérés pénzben mérhető vásárlói elégedettséget eredményezhet. Láttam olyan boltot, ahol ez az előzékenység (ami itt hiányzott) az eladók személyiségébe is beépült, természetesen jött belőlük. A vevők is természetesen szíveseben, többen jöttek, nagyobb a bolt haszna is.

SA 2008.09.27. 09:35:41

Ja igen! Hol marad a fénykép? :D:D:D:D:D Úgy tudom családilag minden irányból frankofil vagy. Ha ebből az következik, hogy káposztán nevelt csigát ettél, inkább ne tedd be a képét! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

skyppy 2008.09.27. 09:56:32

..nem vagy az,én sem hagyok a TESCO-ba még 20FT-ot se, nem a pénz,hanem az igazam miatt...amúgy nagyon tud dühíteni,hogy a pénztárba derül ki nem ugyanaz az ára....mindig nézem a kijelzőn ,hogy az ár az-e amire emlékszem....:-))

SA 2008.09.27. 10:06:18

Na a Tesco már ott tart nálam, hogy kb. havonta egyszer megyek bele, akkor is csak egy kilós holland kakaóporért, mer ott a legolcsóbb, egyébként teljes bojkott. Ami nem saját márka, az drága, a saját márkák fogyaszthatatlanok, mérgezőek, veszélyesek, felhígítottak valami műolcsóval. Az akciók a pénztárig ott sem jutnak el. És a másik oldal: rabszolgákkal dolgoztatnak. Embertelen munkakörülmények, munkaidő, minimálbérért, vagy kevesebbért részmunkaidőben papiron. Az ismerős dolgozók átlagos felezési ideje 1,5 hónap. (Magyarul három hómnapnál tovább kevesen bírják.) Ne várjunk tőlük udvariasságot, kivételesen őket megértem.

SA 2008.09.27. 11:08:58

Kösz a képet, de ez csak egy pimpós csiga! Káposztásat kérek! :D:D:D:D (Tapasztalataim szerint a káposztában inkább mesztelen csiguk vannak!)

M 2008.09.27. 11:29:00

Anti, tessék a kép! :D :D :D :D :D skyppy, úgy, ahogy mondod, az igazam miatt... Aranyhal, az is dühített, hogy egyáltalán az AKCIÓ felírtan vonzotta oda a szemem a péksüteményekhez. Különben eszembe sem jutott volna fonnyadt káposztáscsigát venni este. De beindult a mostakkordejóljárunk reflexem, s erről az ötlet, hogy kitanulmányozom.

M 2008.09.27. 11:30:37

Anti, előbb írtál, mint én, mert elkezdetem a kommntet írni, aztán hívtak telefonon. Így most érdekes lett az idővonala a kommneteknek.

SA 2008.09.27. 12:09:06

Még nóbeldíjas regényt is olvastan időzavarost, ugyan má', egy blogban miér' ne?

margit2 2008.09.27. 21:16:09

Így viselkedik az eladó,ha nem érdeke a vevő megtartása...%wink%

Csillagvihar 2008.09.28. 09:31:30

Nem vagy kekec, csak te vagy a kötelező hibaszázalék, aki észreveszi ÉS szóváteszi a hibát. :) Amúgy azt mondanám én is, nézd jóindulatúan, csak mindent elárul a főnökasszony viselkedése.

M 2008.09.28. 14:00:28

Anti, akkor jó! :) Margitka, szerintem is. Csillagvihar, nekem is akkor kerekedett el igazán a szemem, amikor a főnöknő kinyitotta a száját.
süti beállítások módosítása