Boursin

Mindig is szerettem fõzni, de amióta pszichowellnesselek valahogy egyre jobban belesodródom a témába. A fõzõs blog kapcsán meg aztán egyre jobban rányílik a szemem a konyhával kapcsolatos dolgokra. Szép lassan átlényegül bennem a 10 dkg gomba és a 10 dkg sajt valamilyen gombává és valamilyen sajttá. És így egyre többet nézem a kínálatot is. Így akadt meg ma a szemem a Borusin-en és az õ árcéduláján. Egy pillanatra fennakadt a szemem, s ahogy hazaértem elsõ dolgom volt érdeklõdni a sajt mivolta felõl. Kiderült róla, hogy nagyon finom ugyan, de azért semmi különleges. Fûszeres krémsajtféle, amit úgy pirítóssal, teával megeszeget az ember vacsorára, vagy a melós a lépcsõn ülve megkeni vele a kenyerét uzsonnaszünetben. S ezt Franciaországban könnyen megteszik, s nem csak azért, mert jobbak a kereseti viszonyok, mint itt, hanem azért is, mert ott majd háromszor annyit kapnak ebbõl a finomságból annyi pénzért, mint amennyibe itt kerül. Hát..., szóval..., igen..., noshát..., az azért elgondolkodtató dolog. Most éppen egy olyan gondolatfolyamot indított el bennem, hogy hol is áll a mi étel és étkezési kultúránk. Azt hiszem, fogok ezen még elmélkedni, mert van mirõl.

U.i. Most látom, hogy itt a blogban a képen nem látszik, hogy ennek a krémsajtanak a kilója 9.326 Ft.

Szerző: empszi  2010.09.17. 17:48 3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr785912968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oximoron 2010.09.18. 23:27:50

hirtelen azt hittem, Franciahonbol erkeztek vendegeid, es toluk kaptad. :) en egyszer ettem ilyent, ajandekba kaptam! :)

M 2010.09.19. 19:16:32

Hát jó lett volna úgy, de talán erre is lesz példa. :)

oximoron 2010.09.19. 19:42:25

... énisénisénis! :)
süti beállítások módosítása