Boursin
Mindig is szerettem fõzni, de amióta pszichowellnesselek valahogy egyre jobban belesodródom a témába. A fõzõs blog kapcsán meg aztán egyre jobban rányílik a szemem a konyhával kapcsolatos dolgokra. Szép lassan átlényegül bennem a 10 dkg gomba és a 10 dkg sajt valamilyen gombává és valamilyen sajttá. És így egyre többet nézem a kínálatot is. Így akadt meg ma a szemem a Borusin-en és az õ árcéduláján. Egy pillanatra fennakadt a szemem, s ahogy hazaértem elsõ dolgom volt érdeklõdni a sajt mivolta felõl. Kiderült róla, hogy nagyon finom ugyan, de azért semmi különleges. Fûszeres krémsajtféle, amit úgy pirítóssal, teával megeszeget az ember vacsorára, vagy a melós a lépcsõn ülve megkeni vele a kenyerét uzsonnaszünetben. S ezt Franciaországban könnyen megteszik, s nem csak azért, mert jobbak a kereseti viszonyok, mint itt, hanem azért is, mert ott majd háromszor annyit kapnak ebbõl a finomságból annyi pénzért, mint amennyibe itt kerül. Hát..., szóval..., igen..., noshát..., az azért elgondolkodtató dolog. Most éppen egy olyan gondolatfolyamot indított el bennem, hogy hol is áll a mi étel és étkezési kultúránk. Azt hiszem, fogok ezen még elmélkedni, mert van mirõl.
U.i. Most látom, hogy itt a blogban a képen nem látszik, hogy ennek a krémsajtanak a kilója 9.326 Ft.