Pindjur

Évek óra készülök zakuszkát csinálni, meg az ajvár is a terveim között szerepel. A pindjur létérõl csak pár hete tudok, aztán mégis ezt készítettem el elõször. A szulimáni kirándulásra hozta Csilla. Hihetetlenül ízlett. Igaz, hogy az elképesztõen erõs volt, és ez nálam mindent visz. Most az enyém azért nem lesz annyira tüzes. Olyan paprikát nem láttam a piacon, mint ami abban volt. Csilla dzsinkának nevezte, és szerinte sem lehet itt kapni. Az interneten sem találtam rá, hogy mi lehet ez itteni nevén. Kecskeszarv paprikát vettem helyette, és 3-4 cm-es darabokra vágva tettem bele a paradicsomba. Közel sem annyira erõs. Most még nem tudom eldönteni, hogy milyen is lesz, mert még össze kell, hogy érjenek az ízek. Vettünk alapanyagokat egyéb finomságokhoz is, de délután csak a pindjurig jutottam. Majd leírom a fõzõsbe. Juj, de sok adósságom van már ott.

Szerző: empszi  2012.09.15. 21:06 3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr15912208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amerika24 2012.09.30. 07:54:51

Látom már írtál a főzösbe...én ennek a pindjurnak a receptjét várom...ha időd engedi, megoszthatnád velem, velünk...

mclub 2012.09.30. 17:41:30

Amerika, feltettem a főzősbe. :)

amerika24 2012.10.04. 07:08:26

Köszönöm a receptet, ki akarom próbálni ,mert nálunk is szeretik a csípős dolgokat. Tegnap leszedtem az én csili paprikám,és abból fogom készíteni...aztán meglátjuk ki is fog majd ezzel vele bírni...
süti beállítások módosítása