Pindjur
Évek óra készülök zakuszkát csinálni, meg az ajvár is a terveim között szerepel. A pindjur létérõl csak pár hete tudok, aztán mégis ezt készítettem el elõször. A szulimáni kirándulásra hozta Csilla. Hihetetlenül ízlett. Igaz, hogy az elképesztõen erõs volt, és ez nálam mindent visz. Most az enyém azért nem lesz annyira tüzes. Olyan paprikát nem láttam a piacon, mint ami abban volt. Csilla dzsinkának nevezte, és szerinte sem lehet itt kapni. Az interneten sem találtam rá, hogy mi lehet ez itteni nevén. Kecskeszarv paprikát vettem helyette, és 3-4 cm-es darabokra vágva tettem bele a paradicsomba. Közel sem annyira erõs. Most még nem tudom eldönteni, hogy milyen is lesz, mert még össze kell, hogy érjenek az ízek. Vettünk alapanyagokat egyéb finomságokhoz is, de délután csak a pindjurig jutottam. Majd leírom a fõzõsbe. Juj, de sok adósságom van már ott.