16. Felfelé a szakadékból

Azért még nem bízhattam el magam. Szerdán elvittek ultrahangra. Felvetődött, hogy talán egy újabb tályog keletkezett, s lehet, hogy még egy műtétre szükség lesz. De ez hála Istennek nem következett be. Azt is megkérdezték, hogy kaptam-e már vért életemben, mert most majd lehet, hogy fogok. Aztán nem került rá sor. De talán jobb is így.

Napról napra érzetem a javulást. Minél többet sétálni, ez volt az utasítás. Trombózis, tüdőgyulladás, felfekvés lehet abból, ha ezt nem teszem. Nehezemre esett felkelni. Kezdetben csak segítséggel ment. Később óriási eredménynek éreztem, mikor már az ágy végére kötött gurtnival fel tudtam magam húzni. Először féltem is, és csak fájdalomcsillapító után mertem megtenni. De később már nagyon nekibátorodtam, s minden látogatómmal oda-vissza végigsétáltam a folyosót. Ferenc fiam azt javasolta, mérjem az időt, s döntsek rekordokat. Bár stopperem aztán sem volt, de motivált az ötlet. Bár kezdetben az is eredménynek számított, ha sikerült egyszerre lépnem és szólnom.

Csütörtökön kaptam először „emberi ételt”. Egy bögre szűrt zöldséglevest. Megkönnyeztem. Levesnek még ennyire soha nem örültem. Addig kórházi tea volt, és valamiféle tápok. Édes, ragacsos, borzasztó löttyök. Még jó, hogy nem voltam éhes soha. De a leves, az fenséges volt. A sós, meleg leves, az már emberi táplék. Még úgy is: a kórházi konyháról szűrten, műanyag bögrében az a zöldségleves valahogy az életbe való visszatérés szimbólumává vált számomra.

Szerző: empszi  2007.10.24. 18:13 6 komment

Címkék: képtelen

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr1005913665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ircsike 2007.10.25. 07:10:19

Olyan szepen irsz, mintha egy regenyt olvasnek. Ebben csak az a szomoru, hogy mindez valosag, megtortent. Istenem mennyit kellett szenvedned...... Legyen szep a napod. Erosodj! Szeretettel olellek!

M 2007.10.25. 08:01:47

Drága Ircsike! Már túl vagyok rajta. Most ezzel, hogy leírom, többek között azt keresem, hogy mi az, amit építhet, javíthat bennem, hogyan válhat hasznos tapasztalattá mindaz, amit átéltem. Már úgy gondolok rá, hogy nem fáj, nem riaszt, inkább erősít. Tényleg nagyon jó ütemben gyógyulok. Kórházi felülvizsgálatra is csak két hét múlva kell mennem. Köszönöm az aggódó szeretetedet!

klikk 2007.10.25. 09:41:58

Erős vagy!

M 2007.10.25. 16:31:10

Köszönöm, Klikk! :)

Lazac 2007.10.26. 11:45:48

Drága M! Csak olvaslak, olvaslak...és csodállak, azért, mert tudtál küzdeni, mert akartad...és mert megint olyan szépen írsz nekünk. Köszönöm.

M 2007.10.26. 17:14:11

Mindenben van valami jó - még ebben a képtelen történetben is, nos itt az egyik. :)
süti beállítások módosítása